img_4782

4 jaar is het al geleden – de dag dat het licht uitging – en – achteraf gezien – de dag die dit alles in gang gezet heeft. Ja, ik heb een burn out gehad, en ik schaam mij daar niet over, want het moest mij ooit overkomen. Perfectionistisch en doorzettend als ik ben, probeerde ik vooral te voldoen aan “de verwachtingen van de maatschappij” – een mooie carrière, 3 mooie kinderen, huis op orde,… ik raakte uitgeput en tijdens mijn burn-out zag ik stap voor stap in dat ik de energie in mijn leven vooral haalde uit creatieve projectjes naast mijn hoofdactiviteit, het organiseren van feesten, bloemschikken, tekenen … En plots ontdekte ik “dat ik als kind toch wel creatief was”: ik maakte brooddeegfiguurtjes die ik verkocht op de zeedijk, ik was goed in alle creatieve vakken, maar had daar al die jaren niks meer mee gedaan…

Met dit belangrijke inzicht begon ik de zoektocht naar mijn innerlijke zelf. Ik ging op zoek naar mijn verwachtingen en mijn uiteindelijke levensdoel. Hoe wil ik me voelen, wat zijn mijn talenten en hoe maak ik dan van dit alles één verhaal – mijn verhaal?  Stapje voor stapje werd dat beeld scherper en vielen de stukjes in elkaar.

Hortense is een van die stukjes – het stukje dat mensen wil samenbrengen rond de tafel en hen mooie momenten wil bezorgen. Enerzijds in onze workshops zelf, waar we een tafelstuk en/of feest concreet uitwerken, met een lekker hapje en drankje, maar ook bij hen thuis, waar ze op hun beurt “Happy Moments” kunnen creëren met hetgeen wij hen bijbrengen in de workshops.

hortense_fondest-memories

De tafel is historisch gezien een belangrijk begrip in onze cultuur waarrond de menselijke basisbehoeften ingevuld worden – eten, drinken, praten, lachen, soms huilen of ruzie maken – de plaats waar een cultuur gemaakt wordt, levenswijsheden worden doorgegeven, nieuwe relaties ontstaan. Hortense Happy Moments speelt hierop in door het organiseren van workshops rond tafeldecoratie en feesten om mensen terug meer samen te brengen rond de tafel.

“Collect Moments, not Things” dat is waarmee ik mijn missie wil vergelijken. Door je tafel “mooi” te maken en je te helpen bij het organiseren van je feesten (zonder stress) genieten jij en je medetafelgenoten nog meer van het samenzijn in een mooie setting. Meer tijd maken voor momenten, niet dingen, samen mooie dingen maken, een rustmoment brengen in ons drukke leven:  een leuke babbel, een lekker glaasje, samen mooie dingen maken waar niet alleen jijzelf, maar ook je tafelgenoten van kunnen genieten.

Tot binnenkort in een van onze workshops of aan een van onze tafels!

Liefs,

naam

hortense-happy-moments-37